dimarts, 2 de novembre del 2010

Energia solar

Mapa conceptual amb enllaços a webs i infografies més específiques






Enllaç a una web molt interessant de AndaluciaInvestiga sobre l'energia solar






Video sobre la fabricació dels panells solars


Infografia sobre les centrals termodinàmiques solars de torre






Infografia: seguidors solars





Vist a edu3.cat: La torre del sol
L'espai "El medi ambient" dedica el capítol a la primera central termosolar de torre del món que ha entrat en funcionament a la rodalia de Sevilla.

Aquesta central fa servir una tecnologia que recull l'energia del Sol amb uns grans heliòstats, de cent vint metres quadrats cadascun. El projecte l'han desenvolupat els tècnics d'Abengoa Solar, després d'anys d'experimentació en una planta pilot a Almeria. Aquestes zones tenen unes condicions naturals òptimes per a la captació de l'energia solar.

L'escalfor que capten els miralls es reflecteix al capdamunt d'una torre de cent quinze metres d'alçària.
Els dies de més radiació solar i de més calor s'aconsegueix una temperatura més alta. L'escalfor s'aprofita en una caldera que conté aigua, que després es converteix en vapor.
Així es mou una turbina convencional i s'acaba generant electricitat.

Un avantatge molt important d'aquest sistema és la capacitat d'emmagatzemar el vapor, que és molt més econòmic que conservar l'electricitat. Amb el vapor dels dipòsits es pot continuar produint energia elèctrica de nit o en dies ennuvolats. Un cop usat, el gas es condensa, torna a la forma líquida i puja a la caldera de la torre per tornar a començar el procés.

La plataforma de Solúcar rep contínuament visites de tècnics i de mitjans de comunicació de tot el món. Segons Abengoa, la inversió en la PS10 ha estat de trenta-cinc milions d'euros, molt més econòmica que una central de plaques fotovoltaiques d'una potència similar. L'empresa està construint una altra central del doble de capacitat i pensa continuar invertint fins a assolir tres-cents megawatts de potència l'any 2012, suficients per abastir d'energia elèctrica la ciutat de Sevilla.

Edu3.cat      
                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada